Saturday, July 18, 2009

Naili&Najib:The Perfect Couple





Naili & Najib

Selamat Pengantin Baru to my dear best friend..Teman sebelah meja sejak di tingkatan dua dan tiga..dan kemudian meneruskan impian bersama ke KISAS..Aku masih ingat lagi perbualan kitaorg di depan bilik SPBT kt Maahad Hamidiah 9 tahun yang lalu..Aku pernah keluarkan statement:

"Aku rasakan nely..ko akan bertemu jodoh bila ko belajar kat ukla"

Bila aku dapat tahu dia bertemu dgn jodohnya di Southampton,UK...Aku tersenyum sendirian mengenangkan perbualan di depan bilik SPBT itu..:)

Naili..sebagaimana maksud namanya pencapaian yang tinggi..Aku tahu pasti impian dia ke UK akan tercapai..Kerana itu yang memang diinginkannya..Dan aku happy for her..:)

Sesudah sampai ke dewan...Aku tidak terus pergi berjumpa dengan pengantin..Sebabnya nak melayan cik Muna makan dulu..hehe..Dah abis makan..Aku menuju ker meja-meja lain..Mencari-cari rakan-rakan lama..Alhamdulillah..Aku berkesempatan berjumpa dengan kawan-kawan Maahad dan juga KISAS yang sudah lama tak jumpa..Macam dah jadik reunion kecil-kecilan plak..Ambik gambar sana-sini macam majlis kitaorg pulak..hehehe..:D

Dari kejauhan..Naili dah nmpak kelibat aku..Masing-masing menuju ke arah masing-masing..Tak tau kenapa..Aku sudah hampir nak menitiskan air mata..aaaa..rindunya kt kawan aku sorang ni..
Last sekali yang kitaorg borak was via YM di kala 2am-3am waktu Malaysia bbrapa bulan yang lalu (Basah laptop sbb nangis dpn laptop huhu)


Me& Naili

Kitaorg berpelukan erat..She was beautiful and gorgeus indeed..Like always..:) Aku agak lama kat situ..Dari kul 2pm smpaila dah nak berkemas..hehehe..Abah jumpa kawan-kawan lama..Aku pun jumpa kawan-kawan yang mmg lama sudah tidak ketemu..Bila abah dah bangun..ingat nak balik da rupanya tukar meja lain..hehe..xperla..bukan selalu dapat berjumpa..Abah and ummi dpt datang pun mmg rezki :)


KISASIAN


Sue,me & ieda


di gerbangan..:)

Lebih-lebih dapat jumpa Amni yang pulang dr UK..Suliana dr UTP..Ieda dr HUKM(hahah wlaupun minah ni dekat jer ngn aku) Alia Suzana,Husna,Nazirah serta Iqa and bakal Mr Iqa iaitu Ahmad..hehehe ;)


HAMIDIANS

In addition, Eizzah,Ecah,Kamilah,Amar,Deyna,Wani Mail,Lily,Ijan,Qilah dan orang2 lain..Rakan-rakan kat maahad dulu..

Tidak dilupakan..Warga pendidik Bumi Waqafan..Cikgu Jam,Cikgu Norisah dan Ustazah Nik Mahizan..


Tolong Naili potong kek :D


Ieda yg happy dpt suap kek utk aku:D

Pertemuan tadi sangat membahagiakan..Borak-borak..Tolong Nely potong kek dia..Makan suap-suap dengan budak-budak ni..Posing amek gambar jer..And try2 pakai crown Nely time Nely bukak time nak solat..hehe..(kitaorg mmg still mcm kanak-kanak)

TAPI..

Satu benda yang pasti..Satu soalan berkumandang hampir lebih dr 10 kali..Sesiapa sahaja yang aku jumpa..

"Ulfah bila lagi..?"

Smpai ada seorang rakan abah ni offer anak dia(selamba seraya berkata : Tanya dr zainudin ok)
Secara jujurnya..Aku agak sensitif dan kurang suka dengan statement yang begitu..Tetapi aku tahu soalan itu sangatlah genuine dr insan-insan sekeliling yang pasti menanti hari bahagia aku..hehehe..Serta doa dari mereka..So aku hanya mampu tersenyum beserta jawapan aku yang simple:

"Lama lagi...Calon pun tak ada lagi"

Itu sahaja jawapan yang aku boleh bagi setakat ini..Seriously...Kalau jodoh aku sampailah..Adalah nanti kan..?

Untukmu Naili..................

Naili dear,

Happy Birthday yang ke 22 juga on 19th July 2009..

Just want you to know that I always and will always pray all the happiness and wonders in your life..

Kegembiraan dan kebahagiaan dalam rumah tangga..

Dikurniakan anak-anak yang comel2 dan soleh/solehah..

Berjaya di dunia dan akhirat..

Sentiasa dalam Rahmat dan Kasih SayangNya..

I'll always love you (even Najib dah ada..hehe) Thank you for always being there for me :)


*Cik Muna & Me in the car heading to RISDA*



6 comments:

sueabubakar said...

salam...
nnt kite pergi kenduri lg eh..
sayang ulfah! :)

aufa khalilah said...

hehehe..insyaAllah..:)

itukami said...

galak sungguh mereka2 ni kawen...
ulfah, ko asik takde calon je... tak ke brunei laa aku cengginih..haha

aufa khalilah said...

itukami: kau ni nak gi Brunei kene bersyarat gituh ker..?huhu..aku ajak hajar jerla..tinggalkan ko..:D

sueabubakar said...

betul tu ulfah..ajak je jat sorang :P

~cAhaYap3tUnjUk~ said...

opah uit... aku kat UKMKL jerla... tambah2 jd HUKM plak ko yer??? hahaha~ lg satu soklan femes is... WHO'S NEXT!!! muahahaha~