Thursday, May 7, 2009

Catatan ini....

1) Sudah dua hari aku berseorangan di ofis sbb muiz takder...Encik hamid `menyalahkan' ak sbb byk sgt bebel kt muiz smpai dia xnak kerja..ingin aku jelaskan di sini kerana aku tak bersalah..just being open and out-spoken..hehe..:D

2)Pagi ini kerja agak banyak..menjelang petang dah tak tau nk watper..maka aku pun merajinkan diri utk melihat dan menyusun file2 case kt dlm cabinet tuh...

3)Td sementara tunggu bas...aku berjumpa dengan seorang kakak...sangkaanku budak uia...tp rupa-rupanya dah kawin and ader anak satu...hehe...ex-uia...n skrg tgh wat KPLI..sempat bercerita dgn ak cerita dia kawin awal...aku pn mendengar..(seolah-olah cam nk galakkan aku kawin jah..hehe) satu point penting dr insan ini: status tidak menghalang seseorang itu utk berjaya..rezki itu ada di mana-mana dan kalo ader rezki insyaAllah akan ada.

4)semalam ucu call cerita yg ucu chat ngn irfan(adik kesayangan di US) ucu gelak2 smbil ckp..

ucu: kakak,man dah lainlah...dia dah maturedla sekarang...dia tanya kakak macam mana skrg..

kakak: yeker..? hehe..bagusla camtuh...

footnote: its time that u've grown to be mature my dear..can't wait to see you end of this month..^-^

5) Td call ummi...n ckp ngn abah..rindunya...sgt..huhu...

6)missing khairun too..missing all the fun n laughter n majuk n all...

7) bus rapid KL sekali tuh..xberhenti sbb ingat kitaorg xnak naik bus tuh..aku pun berlari2 mendapatkan bus ituh..smpai ke tengah jalan...kisah apa..dah driver tuh x bukak pintu cane nk msuk...haih...sabar jerla..

8)aku berjumpa dgn seseorang dlm LRT...tgh khusyuk berzikir..aku? asek pk nk balik cepat..hurm...aku beristighfar semula..alangkah baik jika aku sepertinya..

9)Tiap-tiap pagi aku melihat seorang ibu ini bersama dengan anaknya yg cacat..berjalan dkt dengan stesen masjid jamek tuh dengan menolak kerusi rodanya..tiap-tiap hari menaiki Putra dengan menolak kerusi roda itu..alangkah sebaknya aku tengok...tnda kasih dan kegigihan ibu..

10) tadi melihat si pak cik tua..mengutip botol plastic dan tin-tin kosong..demi sesuap rezki..Moga Allah memberkatimu dan membantumu...

Tiap-tiap hari yang aku lalui mengajar aku banyak perkara...Everyday is a learning process...

2 comments:

Sue Abubakar said...

setiap hari dalam hidup adalah suatu pembelajaran
setuju!
:)

aufa khalilah said...

setiap bnda yg kita lihat walaupun sgt kecil dan simple di mata kita,mampu utk memberikan impak pd kehidupan :)