Thursday, November 26, 2009

Muna di supermarket..


Dear Muna..

Terima kasih sebab temankan akak and abg nafis pergi berjalan kt hampir sumer kedai kt Brunei ni beli brg utk raya & buku sekolah & baju sekolah..hehe..


Muna gembira dgn buku baru =)


Apa-apa pun tadi Muna mengikut UM & abg pi pergi beli brg hampir 3 jam di jalanan..and serious penat even jarak antara tempat yg dituju sgtlah dkt..bagai ada angin yang menyuruh UM tido di kala tengah membawa kereta itu..he..Si Muna n abg pi pulak sebuk menengok cd kt TV dlm kete tuh..Aku? xkan nk tgk kan..hehe..sampai ke Kuchingla alamatnya if join sekali tgk..hehe..nway..Muna sgt happy sbb kakak die yang baik bwk dia jalan2..Tapi awl2 lagi dah bagi warning...

"Jgn mintak apa-apa ek..Jgn meragam.." (dlm nada yg sungguh grg n tegas..wee..he..as usual ;)

"ok kakak.."

Itu memang menjadi dialog biase kpd cik muna tunz setiap kali nk pergi ke mana-mana..But i don't know why..she has this kind of persuasive power tau..which can make u "cair" and she will get what she wants..he..

Returning back to the exact story..This Muna likes to buy this kinder joy coklet yg bentuk egg tuh..not that she really likes the coklat sgt pun but..because of those tiny little animals that will "hatch" after "breaking the egg"hehe...she has to put the bits & pices together to create the animal or then she will act like she knows bio-technology so much by creating the "kacukan"..hehe..



Dekat supermarket tuh..benda tuh display dekat ngn cashier..so she managed to grab one..i only paid for one..keluar jer dr supermarket..she has TWO with her..apalagi..terus kena marah time tuh jgk dgn kakak die yg garang ni..;p

When i asked her,this is what she answered:

" Muna want to buy for kak baby (uswah)"

Aku seperti biasa hanya geleng kepala..so i returned to the cashier and paid the other
"egg"..Serious tak perasan pun dia amek dua..

Conclusionnya..Sila tgk dgn rapi & teliti kanak2 kecil di supermarket..and I know she was being nice to her sister..=)


(Muna with her kinder joys [still can smile even bru lepas kene mrh])




2 comments:

itukami said...

garang nye ulfah...huhu

najibnaili said...

comelnya sangatlah makcik kecik sorang ni..aunty naili rasa nak gigit je!