Friday, March 27, 2009

hp tragedy~

Is a FACT n trully a fact how telecommunication especiallay handphones are so much of importance.....

Felt the impact when my nokia 5610 mula wat perangai for which i cant contact anyone n even bce msj n even bukak contacts...if org nk kata coz nnti xleh nk msj yg `tersyg' whateverla...but thats not the point...my concern is of course my family n important n crucial matters! being the class rep n people contacting me everyday so sgtla kesian pd sape2 yg ingin contact sy!

tp skrg da ok...sbb farhina bg pinjam hp dier...okla skert..dahla hp3210 tu pn cam ala-ala majuk sbb da lama xberusik..maka xlehla gne...

tp bkn ak jer yg berhadapan ngn mslh hp ni.Berikut adalah senarai mereka yg terlibat:

1) Kauthar (UK) : Hilang hp dalam teksi Muslim warga Pakistan (lebih menyedihkan, the`culprit' telah gnekan bil sbnyk 100 paun call IDD ker Pakistan)

2) Khairun (toilet blok E nusaibah,IIUM):Terjatuh ke dlm toilet bowl (da retrieve sim card dier smlm kt TTDI) ini paling xthn nk gelak

3) Sir Hanif (Lecturer PIL ak) (cafe aikol,IIUM) : Hilang sbb tgh melayan seorang student..

Pengajaran:

1) Sentiasa berhati-hati setiap masa dgn hp masing2

2)Cermatla gne hp (bkn cam ak yg sah2 sgt gnz dlm penggunaan hp)

3) Jgn gne hp slaid nokia!

4)dgr ckp mak sbb umi penah ckp jgn gne hp slaid..tp nak jgk..ha kan da rosak...mak lebey mengetahui segalanya..hebat kan..?

Sir Hanif ckp :`mmgla 2 hari ini mcm2 btul dugaan sy tp itulah sy doa moga arini urusan sy dipermudahkan...xleh yer ker nk ckp ni suir ker apa sbb sy sentiasa percaya bnda ni dugaan, n dugaan ini sebenarnya is mercy from Allh' ^_^ btul2 sir hanif..:)

* itu sahaja*

3 comments:

a k i r a said...

erk alamak..kite dah terbeli handphone slide Nokia lah..erk. Hopefully it will last..insyaAllah. Saya enggak suka menukar-nukar handphone T.T

KiRaNa said...

salam ziarah, ulfah...
nisah ek ki..(^_^)
baru tau ulfah ada blog time lawat blog sue..

btw, hp mmg penting..
kite pun kena belajar hafal no org2yg dekat spy bila jadi pape kat hp, xde la merana sgt kan...

pape pun, ada hikamh di sebalik hilangnya ur hp..

ps: kite mintak izin linkkan blog awk ek..bole?

aufa khalilah said...

akira:hehehe..xper cik akira,cik akira sgt cermat..tidak spt aufa khalilah yg sgtla tidak cermat..hihik..

kirana: salam ziarah jge..boleh saje :)